Blodprøver, som tages på sygehusets laboratorium

Fra 1. juni 2019 lukker den åbne ambulante funktion til blodprøver og EKG i Hospitalsenheden Vest

Region Midt har tidligere besluttet at alle blodprøver, som bestilles af sygehusene, ikke længere må tages i almen praksis, men SKAL tages på sygehusenes laboratorier. Blodprøver som bestilles af din egen læge, kan (med ganske få undtagelser) stadig tages i almen praksis.

Ind til 1/6-2019, har sygehuslaboratorierne haft en åben ambulant funktion, hvor man uden tidsbestilling kunne møde op og få taget de prøver, som sygehuslægerne har bestilt. Fra 1/6-2019 er dette ændret, så man nu skal bestille tid til blodprøvetagningerne i Holstebro og Herning.  I Lemvig kan man indtil videre stadig møde op uden en booket tid.

Praksis opfordres til, at informerer borgerne om, at de skal booke tid til blodprøve og EKG. Desuden opfordres til at udlevere de bookingkort, som tidligere er udleveret af de laboratoriefaglige konsulenter.

Fra 1. juni 2019 skal alle booke tid online på www.booking.rm.dk til blodprøvetagning/EKG på Regionshospitalerne Herning og Holstebro.

Voksne og børn over 15 år:

  • Tidsbestilling foretages ved hjælp af NemID på www.booking.rm.dk
  • Har borgeren ikke NemID: kontaktes henvisende afdeling, eller er borgeren henvist fra speciallæge eller praktiserende læge, kan Klinisk Biokemisk Afdeling kontaktes mellem kl. 13.00 og 15.00

Børn fra 0 – 15 år:

  • Skal bestilles i barnets CPR-nr. ved henvendelse til Klinisk Biokemisk Afdeling. Prøvetagning på børn tilbydes på Regionshospitalet Herning, Holstebro og Lemvig.
  • For at booke tid kan Klinisk Biokemisk Afdeling kontaktes mellem kl. 13.00 og 15.00

Kontaktoplysninger:
Ring mellem kl. 13.00 og 15.00 og book en tid på:

  • Herning: tlf.: 7843 5500
  • Holstebro: tlf.: 7843 5600